Skip to main content


Pyhänetin Anne on suoriutunut kilpailutehtävistä loistavasti Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa. Kilpailu alkaa olla loppusuoralla ja nyt me sen tiedämme – Anne leipoi itsensä finaaliin!
Koko Suomi Leipoo perustuu alun pitäen BBC:n formaattiin The Great British Bake Off. Suomessa ensimmäinen kausi kuvattiin kesällä 2013 ja siitä lähtien ohjelmaa on juontanut Anne Kukkohovi. Nyt nähtävä kausi on jo sarjassaan seitsemäs. Ohjelmassa kilpailee 12 amatöörileipojaa ja jokaisessa jaksossa kilpailijat suorittavat kaksi eri leivontatehtävää.

Yllä kuvassa Anne kuvausmiljöössä Backbyn kartanon portailla. Kuva: Ulla Pyymäki

Kilpailu toi uusia ystäviä ja sen aikana toisia kannustettiin ja autettiin vilpittömästi. Liina Tuul (vas.), Anne Laitila ja Inka Mesilaakso. Kuva: Miira Ojanen/MTV


Kolme kilpailijaa selvitti tien finaaliin. Annen lisäksi mukana ovat Anni Fast ja Ulla Pyymäki.
Siispä peukut pystyyn ja ruudun ääreen ensi maanantaina 14.3. klo 20 MTV3 -kanavalle.
Annea saa kutsua myös nimellä @mrshiekkakakku – ainakin Instagramissa, käy kurkkaamassa. Mutta, mitähän tästä kaikesta ajattelee Anne itse. Kysytään häneltä itseltään.

Onnittelut Anne, hieno suoritus. Miltä nyt tuntuu?
-Tuntuu kyllä aika uskomattomalta. En olisi kyllä arvannut, että pääsen näin pitkälle. Olin ihan älyttömän iloinen viime kerralla, kun sain tähtileipurin tittelin, mutta sitten iskikin pieni paniikki. Apua! Vielä pitää leipoa ja jaksaa tsempata.
Milloin syttyi kipinä leipomiseen?
-Oikeastaan olen leiponut ihan pikkutytöstä saakka äidin kanssa. Kipinä iski oikeastaan oikein kunnolla silloin, kun kuopukseni syntyi ja leivoin hänelle ristiäiskakkua. Innostukseni alkoikin nimenomaan täytekakuista.

Päivän tähtileipuriksi valittu Anne ilahtuneena yllätyksestä. Jakso 5.

Miltä tuntui, kun sait kuulla tulleesi valituksi ohjelmaan?
-Voi että, sehän oli aivan hurja tunne… mä ihan kirjaimellisesti tipuin. Sillä hetkellä itkin ja nauroin – taisi mennä molemmat yhtä aikaa. Se tuntui jotenkin ihan epätodelliselta, että mitä ihmettä, eihän tämä voi olla totta! Mutta oli se. Oikeastaan puoliksi vahingossa hain mukaan ja kävikin niin, että tulin valituksi.
Miten paljon osallistuminen vaati harjoittelua?
-Kaikki jaksot kuvattiin putkeen, vietin siellä aikaa kokonaisuudessaan kaksi ja puoli viikkoa. Kuvausten -aikaan ei voinut harjoitella, mutta ennen kisaa kaikki omat reseptit piti tehdä ja harjoitella. Ylipäätään perehdyin kaikenlaisiin tekniikoihin ja pohdin, että olenko varmasti harjoitellut kaikkea, mitä pitääkin. Selailin myös paljon nettiä ja tutkailin, että mitkä ovat leivonnassa kuumia trendejä tällä hetkellä.

Kahvijälkiruoka jaksossa 5.

Mihin tähän mennessä tehdyistä leipomuksista olet kaikkein tyytyväisin?
-Kahvijakso tietysti, silloin sekä ulkonäkö että maku onnistuivat, se onnistui kaikkinensa kyllä tosi hienosti. Mä kyllä tykkäsin paljon myös elokuvateeman leivonnasta, vaikkakaan tuomarit eivät siitä tykänneet niin paljon. Tietysti semifinaalikakku onnistui ihan erityisesti maun puolesta.
Mitä sanot, onnistuisiko valokuitu -kakku?
-No tuota, joo kuule, kyllä sekin varmaan onnistuisi, kun vaan vähän aikaa pyörittelisin sitä mielessäni… Itseasiassa aloin jo vähän miettimään millaisen siitä voisi tehdä.
Milloin tarjoat kakkukahvit täällä Pyhänetin toimistolla?
-Joo, miksi ei, voisi vaikka toteuttaakin sellaisen tapahtuman. Katsotaan!

Kiitos Anne ja tsemppiä finaaliin!

Jaksossa 8 teknisenä tehtävänä leivottiin Baklavaa ja taidonnäytteessä teemana oli ”makuja maailmalta”. Kuva: Miira Ojanen/MTV
Hallinnoi evästeasetuksia