Skip to main content

Vietimme helmikuun viimeisen viikon Huawein vieraana Mobile World Congressissä Barcelonassa. Mobile World Congress on yksi suurimmista tietoliikenne ja -tekniikka-alan tapahtumista maailmassa ja tänäkin vuonna paikalla oli yli 2700 näytteilleasettajaa ja yli 101 000 vierailijaa 205 maasta.

Itse tapahtumassa pääsimme osallistumaan Huawein uusien tuotteiden julkistustilaisuuksiin, tapaamaan paljon uusia tuttavuuksia, keskustelemaan alan nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Näimme myös pienen vilahduksen tulevaisuudesta, kun meille esiteltiin teknologioita ja toteutuksia, jotka ovat kehitysvaiheessa ja julkistetaan vasta ehkä viiden vuoden kuluessa.

Erityisen upeaa oli päästä kertomaan PyhäNetin, pienen paikallisen tietoliikenneoperaattorin, menestystarinaa alan johtajille ja asiantuntijoille ympäri maailman, kun pääsimme itse ääneen Round-table-tilaisuudessa. PyhäNet on nyt siis tuttu nimi muiden muassa myös Etelä-Afrikassa ja Ecuadorissa.

Me pohdimme kotimatkalla paljon turvallisuutta. Ihan siitä syystä, että meille kerrottiin rikollisuuden kasvaneen viimeisten vuosien aikana Barcelonassa ja satuimme majoittumaan alueella, jonka valintaan paikallinen taksikuski totesi, että ”ette sitten vaarallisemmalla alueella majoitu”. Hotellimme kuulemma sijaitsi Barcelonan pahamaineisimmalla alueella (me kuitenkin selviydyimme kohtaamatta vaaroja).

Meidän pohdintamme tuli johtopäätökseen, että turvallisuus on tunne. Osatekijänä siinä on luottamus siihen, että ihmiset ja asiat toimivat odotetusti eikä ikäviä yllätyksiä tule. Turvallisuuden tunnettahan me PyhäNettiläisetkin haluamme asiakkaillemme tarjota. Kun valitsee tietoliikenneyhteydekseen PyhäNetin valokuidun, ei pätkiminen tai nopeuden vaihtelu aiheuta ikäviä yllätyksiä vaan päinvastoin saa nykyaikaisen, nopean ja erityisesti luotettavan yhteyden kotiinsa.

Hallinnoi evästeasetuksia