Skip to main content

Saimme kokea viime viikolla mukavat ja mieleenpainuvat 10-vuotisjuhlat asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Iso kiitos molemmille ryhmille! Ilman asiakkaita ei olisi PyhäNettiä ja toisaalta yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme turvata palveluidemme jatkuvuuden, niiden kehittämisen sekä voimme laajentaa toimintaamme uusille alueille ja uusiin tuotteisiin.

Kuten toimitusjohtajamme Eetu totesi perjantai-illan puheessaan, teemme työtämme teitä asiakkaita varten. Tänä vuonna tätä työtä on tehty isolla vaihteella ja historian vaiheiden kertauksen jälkeen Eetu kertoikin uudistuksista ja työstä, jota olemme tehneet tulevaisuutta silmällä pitäen.

-Elämme nyt yrityksen kolmatta eli kehittämisen vaihetta rakentamisen ja toiminnan vakiinnuttamisen vaiheiden jälkeen, Pekola totesi puheessaan.

-Vuoden 2023 alussa luodun uuden strategiamme mukaisesti haluamme kasvaa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Sisäistä kasvua haemme sillä, että mahdollisimman monessa kodissa toimialueellamme on käytössä meidän nykyiset laadukkaat palvelumme. Tuomme valikoimaamme myös uusia palveluita paitsi alueemme asukkaille, mutta myös ulkoisille asiakkaille. Ulkoisen kasvun myötä saamme lisää resursseja tuoda hyvää omalle alueellemmekin, Eetu korosti.

Sisäisinä kehitysasioina Eetu mainitsi keväällä hankitun ketjukaivuulaitteen. Laitteen avulla voimme tehostaa liittymärakentamista tonttien osalta sekä tehdä sen siististi ja lähes huomaamattomasti. Toinen merkittävä uudistus valokuituyhteyteen löytyy sitten kiinteistön sisältä; tarjoamme asiakkaillemme nyt aivan uudenlaisen valokuitupäätelaitteen ja langattomat tukiasemat. Kymmenen toimintavuotemme aikana kotien käyttötarpeet ovat kasvaneet ja tekniikka on kehittynyt. Uusilla laitteilla pystymme vastaamaan sekä nykyisiin, mutta erityisesti myös tulevaisuuden tarpeisiin. Valitsemassamme ratkaisussa kuitupääte ja langaton tukiasema ovat erillisiä yksiköitä, koska tällä tavalla toteutettuna sisäverkon signaalin parantaminen ja niin sanotun mesh-verkon rakentaminen on vaivatonta ja käyttäjät myös saavat aivan uudenlaisen näkymän omaan verkkoonsa.

Alueellisena kehitysaskeleena Eetu kertoi hetki sitten julkistetusta yhteistyöstä Elisan kanssa. Hyvät kumppanit ovat työssämme ensiarvoisen tärkeitä ja koemme, että parhaimmillaan valokuitu ja mobiiliyhteydet muodostavat saumattoman kokonaisuuden asiakkaan tietoliikennetarpeisiin kotona sekä kodin ulkopuolella. Sen lisäksi, että voimme nyt tarjota laajakaistayhteyksiä Elisan valokuituverkkoon Haapajärven alueella, PyhäNetin asiakkaat saavat Elisalta erikoistarjouksia mobiililiittymistä.

Yksi suuri askel ulkoisista hankkeista puhuttaessa on palveluntarjoajaksi lähteminen Avoimeen kuituun. Avoimen kuidun toimijat, kuten esimerkiksi Valokuitunen, rakentavat vain verkon, mutta eivät tuota sinne palvelua. Avoimen kuidun verkon asiakkaat voivat valita palveluntarjoajan konseptiin liittyneistä palveluntarjoajista, joihin siis PyhäNetkin kohta liittyy. Pian siis esimerkiksi Vaasassa tai Kempeleessä voidaan surffata PyhäNetin yhteyksin!

Avoin kuitu-konseptiin liittymisen myötä lähdimme kehittämään myös aivan uudenlaista tuotetta, jolla erottuisimme muista konseptiin liittyneistä toimijoista. Näin sai alkunsa Pelaajanetti-tuotteemme. Pelaajanetti on Suomen suurimman pelivaikuttajaorganisaation VSCY:n eli Visun kanssa yhteistyössä rakennettu liittymä, jonka tilaaja saa niin viiveettömän laajakaistan kuin on mahdollista saada, mutta vielä tärkeämpänä tilaaja saa pääsyn Suomen parhaimpaan pelaajayhteisöön, Pelaajanetti- yksinoikeudella järjestettyihin turnauksiin sekä erilaisiin etuihin. Kehitämme tuotetta lisää koko ajan käyttäjäkokemuksien perusteella ja käyttäjien toiveita kuunnellen.

Ei varmasti vähäisimpänä uudistuksena lanseerattiin juhlissamme myös TeeVee by PyhäNet. Kyseessä on  Ålcomin kanssa yhteistyössä toteutettu täysin oma iptv-palvelumme, jonka myötä halusimme tuoda asiakkaille vaihtoehdon nykyisen Maxivision iptv-palvelun rinnalle. Uudessa TeeVee-palvelussamme talouden kaikki digiboksit toimivat yksillä ja samoilla tunnuksilla samaan aikaan ja ostetut kanavapaketit näkyvät kaikilla bokseilla. Sovelluksia boksista löytyy joka lähtöön, vain yhtenä esimerkkinä Netflix tai Yle areena

Paljon on siis tämän vuoden aikana tehty, mutta vierivä kivi ei sammaloidu ja jatkamme työtä verkkomme ja palveluidemme eteen hyvillä mielin tulevatkin vuodet. Naapuriltamme Savon Kuidulta saatu kymppi-rajapyykki on hienona muistutuksena jo tehdystä työstä ja hyvänä tsemppinä tuleviin projekteihin.

Hallinnoi evästeasetuksia