Skip to main content

Meillä PyhäNetillä luotettavuus  modernien tietoliikenneyhteyksien toteuttajana on tärkeä arvo ja haluamme varmistaa, että asiakkaidemme kaista riittää myös niihin palveluihin, joita emme tässä ajassa osaa edes kuvitella. Haluamme myös, että toimittamamme palvelut toimivat aina.

Verkossamme esiintyi vuonna 2022 kolme laajempaa vikatilannetta, joiden seurauksena merkittävä osa asiakkaistamme oli ilman yhteyksiä niin kauan, että vika saatiin korjattua. Vikatilanteet johtuivat ennalta-arvaamattomista suorituskykyongelmista runkoverkon laitteissamme ja vaikka ne saatiin korjattua kohtalaisen nopeasti, oli vikatilanteita minun makuuni kolme liikaa. Valokuituliittymä on toimintavarma ja laadukas tapa toteuttaa kodin laajakaistayhteys ja yksikin laajempi vika ikinä on yksi vika liikaa.

Ryhdyimme välittömästi ensimmäisen vikatilanteen jälkeen selvittämään, miten vika saataisiin korjattua siten, ettei se koskaan enää voisi esiintyä ja erinäisten polkujen jälkeen päädyimme ratkaisuun, jossa koko runkoverkkomme uudistetaan.

Käytännössä rakennamme uuden runkoverkon vanhan rinnalle ja kun uusi verkko on valmis, siirrämme asiakasyhteyksien laitteet tähän uuteen runkoverkkoon. Runkoyhteyksien nopeuskin päivittyy 10 gigaisesta kymmenkertaiseksi eli huimaan 100 gigaiseen! Teknologiasta kiinnostuneille voin kertoa, että runkoverkkomme muuttuu myös L2-yhteyksistä MPLS-yhteyksiin.

Olemme solmineet verkon toimituksesta sopimuksen suomalaisen runkoverkko-operaattori FNE:n kanssa ja verkon päivittäminen alkaa jo ensi viikolla. Verkon päivitys valmistuu toukokuun alussa. Tämän päivityksen takia yhteyksissä saattaa esiintyä katkoksia, koska verkon puolella laitteita vaihdetaan uusiin.  Pyrimme kuitenkin siihen, että teille asiakkaille näkyvät katkokset ovat mahdollisimman lyhyitä. Mikäli katkos tuntuu pitkältä, yhteys ei lähde katkoksen jälkeen toimimaan tai sinulla herää muita kysymyksiä verkon päivityksestä niin meille voi aina soittaa.

Tämä verkon päivitys on merkittävä parannus Pyhänetin palveluiden suorituskyvyssä. Se mahdollistaa entistä parempien palveluiden tarjoamisen asiakkaillemme ja parantaa verkon luotettavuutta sekä turvallisuutta. Tavoitteenamme on parantaa jatkuvasti palveluitamme ja tämä päivitys on yksi askel kohti parempaa tulevaisuutta.

Eetu Pekola

Toimitusjohtaja

 

Hallinnoi evästeasetuksia