Skip to main content

Kuvanlaatu on parantunut televisioissa sellaisella vauhdilla, että siinä on jo vaikeaa pysyä mukana. Mutta mitä HD-laatu oikeastaan tarkoittaakaan?

HD-lähetyksen tai tallenteen kuva on terävämpi ja kirkkaampi kuin perinteisen kuvan. HD eli High Definition lähetyksen kuvassa on enemmän pikseleitä, jotka yhdessä muodostavat kuvan. Pikseli eli kuvapiste on kuvan pienin yksittäinen osa, joka koostuu yhdestä tai useammasta lukuarvosta, jotka vastaavat eri värikomponenttien kirkkautta. Kuvat ja videot mitä katsomme muodostuvat pienistä erivärisistä ruuduista. Nämä kaikki ruudut luovat mosaiikin, josta muodostuu yhtenäinen kuva.

Resoluutio on käsite, jolla ilmaistaan, kuinka tiheässä nämä pienet pisteet eli pikselit ovat ruudulla. Televisiossa tulisi olla vähintään 1280 vaakapikseliä ja 720 pystysuoraa pikseliä (yhteensä siis 921 600 pikseliä), jotta sitä voi kutsua HD-televisioksi.

Resoluutio tarkoittaa siis kuvan erottelukykyä eli käytännössä sen yksityiskohtien määrää. Mitä suurempi on resoluutio, sitä enemmän kuvassa on yksityiskohtia.

 

Teräväpiirtotelevisiot ovat jo yleisiä, mutta kaikissa kodeissa ei kuitenkaan katsota teräväpiirtokuvaa. HD-television ostaminen ja asentaminen eivät aina yksinään riitä, vaan lisäksi pitää olla teräväpiirtoviritin, joka voi olla television sisään rakennettu, tai sen voi saada hankkimalla teräväpiirtokelpoisen digiboksin.

Maxivision TV-palvelulla katsot TV-kanavat televisiostasi terävällä HD-laadulla, nautit lempisarjoistasi, uusimmista elokuvista ja parhaasta huippu-urheilusta kotonasi, mökilläsi tai missä tahansa PyhäNetin laajakaistapalvelua käytätkään.

Maxivision Peruspalvelu -kanavapaketilla ja digiboksilla katsot 25 HD-kanavaa: YLE 1, YLE 2, MTV3, Nelonen, Hero, YLE Teema & Fem, FOX, Sub, Jim, Kutonen, TV5, LIV, AVA, Frii, TLC, National Geographic, AlfaTV ja Paramount Network! Lisäksi Peruspalveluun sisältyvät automaattisesti Yle TV1 alueuutiskanavat.

Maxivisionin asiakasetuna saat lisäksi kaksi HD-laatuista Bonus -kanavaa: Eurosport 1 ja Discovery Channel.  Bonuskanavat saat käyttöösi vuodeksi kerrallaan aktivoimalla kanavat Maxivision palvelukeskuksessa.

Maxivision TV-palvelu sisältyy PyhäNetin 1G Supernetti -liittymiin. Liittymäsi TV-edun arvo on jopa 12 €/kk.

Kaikille Maxivision digiboksin tilaajille ja Peruspalvelu -kanavapakettilaisille kuuluu myös Maxivision Mobiilipalvelu, jonka otat käyttöön Maxivision Viihde -sovelluksella. Sovelluksen avulla voit katsoa kätevästi tiettyjen kanavien suoria lähetyksiä sekä Tallennuspalvelun hankkineena katsot tehtyjä tallenteita missä ikinä oletkin. Tallennuspalvelulla (6 €/kk) tallennat kaikkia Peruspalvelu -kanavapaketin kanavia jopa 5000 tuntia. Mobiilissa suoria lähetyksiä voit katsoa Yle 1, Yle 2, Yle Teema & Fem ja FOX kanavilta sekä C Moren ja Viasatin urheilukanavilta, kunhan kanavapaketti on tilattuna.

Mobiilisovelluksen voit ladata älypuhelimellesi tai tabletillesi maksutta Google Play Storesta tai App Storesta.

Lue lisää täältä: https://www.pyhanet.fi/palvelut/maxivision-tv-palvelu

Hallinnoi evästeasetuksia