Skip to main content

Arkemme pyöritys vaatii yhä enemmän netin käyttöä sekä tekniset vaateet nettiyhteyttä kohtaan lisääntyvät. Pimentyvinä syysiltoina on ihanaa käpertyä sohvalle viltin alle elokuvan ääreen tai pelata porukalla viihdyttävää nettipeliä. Näiden ohella myös etätyöt ja opiskeluun liittyvät tehtävät saattavat kuormittaa kodin laajakaistaa ja useamman perheenjäsenen käyttäessä internetiä yhtä aikaa voivat yhteydet hidastua.

Jokainen internettiin yhdistetty laite vie palasensa internetkaistasta ja mitä useampi käyttäjä taloudessa on, sitä suurempi kaistanleveyden tulisi olla. Kaistanleveydellä viitataan tietyssä ajassa liikkuvaan informaatioon, jonka lähetysväline pystyy käsittelemään. Internet-yhteys, jolla on suurempi kaistanleveys voi siirtää esimerkiksi videon paljon nopeammin kuin internetyhteys, jolla on kapeampi kaistanleveys. Tämä näkyy nopeuden lisäksi myös tasaisena, pätkimättömänä kuvana videoissa ja tv:ssä.

Kaistanleveys ilmaistaan yleensä bittiä sekunnissa, kuten 100 Mb/s eli 100 miljoonan bitin tiedonsiirtonopeus sekunnissa.

Kaistanleveyttä voitaisiin verrata vesijohtoon; vesiputken koon kasvaessa kasvaa myös putken sisällä kulkevan veden määrä. Samoin voidaan verrata käytön vaikutusta; jos kodin kaikki hanat ovat auki, laskee vedenpaine. Laajakaistassa tämä näkyy niin, että monen ihmisen käyttäessä yhteyttä yhtä aikaa hidastuvat yhteysnopeudet kaikilla. Valokuituyhteydessä tätä vaikutusta ei kuitenkaan ole, vaan valokuituyhteyttä voisi verrata päävesijohtoputkeen, joka on suorassa yhteydessä vesitorniin.

Se kuinka paljon kaistanleveyttä tarvitset, riippuu siitä mihin internetyhteyttä käytät.

PyhäNetin 100M Perusnetti riittää normaaliin netin käyttöön; sosiaalisen median selailuun, verkkopankkiasioiden hoitoon ja videoiden katseluun. Nettipelit, etätyöt, hd-laatuinen tv-kuva ja useamman käyttäjän tarpeet vaativat jo yhteydeltä enemmän ja tällöin oikea ratkaisu on 1G Supernetti.

Valokuituyhteys on erittäin luotettava ja toimintavarma. Kuitukapasiteetti ei ole koskaan jaettua kaistaa muiden kanssa, vaan se on oma suora yhteytesi kaikkeen mitä internetistä löytyy – kuin oma suora vesiputkesi vesitorniin!

Kuinka paljon kaistanleveyttä sinulla on? Testaa täällä: www.speedtest.net (valitse serveriksi Kaisanet)

Kannattaa huomioida, että testerin tulos ei ole riippuvainen pelkästään kuituyhteytesi toiminnasta. Kodin sisäverkolla eli kuituun liitetyillä laitteilla ja niiden kapasiteetillä on myös vaikutusta saatuun tulokseen. Lisäksi testin tekotapa tuottaa erilaisia lukemia eli nopeus vaihtelee riippuen teetkö testin laitteella, joka on ethernet-yhteydessä verkkoon vai teetkö sen langattomalla yhteydellä. Langattoman yhteyden toimivuudessa tärkeä tekijä on myös etäisyys päätelaitteesta.

Tiesithän, että langattoman verkon kuuluvuutta parantavia tukiasemia voit ostaa kauttamme? Ota yhteyttä ja suunnitellaan teille toimivin ratkaisu!

Hallinnoi evästeasetuksia