Skip to main content

Tuntuuko joskus siltä, että kotisi tai työpaikkasi yhteys ei riitä kaikkeen mihin sitä haluaisitte käyttää? Tarpeet riittävälle nettiyhteydelle kasvavat sitä mukaan, kun tekniikka kehittyy, perhe kasvaa tai yritys laajenee. On haastavaa edes kuvitella nykypäivän maailma ilman internettiä, sillä suuri osa päivittäisistä tehtävistämme, kommunikoinnista ja viihteestä ovat hyvin pitkälle riippuvaisia siitä.

Teknologian myötä elämämme on helpottunut ja se on ottanut merkittävän roolin tarvittavien palveluiden tuomisessa elämiimme. Internet tuo helppouden ideoiden, tiedon sekä uutisten vaihtamiseen ja se yhdistää ihmiset, yritykset ja yhteisön sekä suunnitelmat, tarinat ja ajatukset.

Pankkitoiminnot, lupapalvelut, hakemukset ja opiskelu ovat pitkälti hoidettavissa digitaalisessa muodossa. Ostosten tekeminen verkkokaupoista on nykypäivän trendi ja paketti ilmestyy ovelle muutaman klikkauksen jälkeen. Perheeseen, ystäviin ja työkavereihin on helppo pitää yhteys sosiaalisen median avulla. Whatsapp, Facebook, Instagram ja TikTok ovat alustoja missä jaetaan kuulumiset, päivän polttavat puheenaiheet ja elämän suuret käännekohdat tai vaikka vain hassutellaan. Viihde tulee koteihimme digitaalisessa muodossa ja voimme katsoa sitä silloin, kun meitä huvittaa. Voimme valita valtavasta määrästä mieluisimman, meitä juuri sillä hetkellä kiinnostavan ohjelman, eikä enää tarvitse turvautua tv-oppaisiin tai television lauantai-illan elokuvatarjontaan.

Työ on siirtynyt monilla toimialoilla digitaaliseen muotoon. Internet auttaa luomaan sisäistä viestintää ja vaihtamaan tietoa. Henkilöstö voi istua kotonaan pyjamassa keskustellen vaikkapa toimitusjohtajan kanssa reaaliajassa. Sähköposti on tehokas tapa kommunikoida työntekijöiden ja esimiesten kanssa ja se voi välittää yhden viestin välittömästi eri työntekijöille.  Yritykset tavoittavat entistä laajemman yleisön eri puolilta maailmaa ja brändi rakentuu nykypäivänä digitaaliseen muotoon. Internet luo loistavan foorumin yrityksen taitojen, arvojen ja kykyjen esittelemiseen.

Nykyään on helppo pitää yhteyttä ihmisiin ympäri maailmaa ja keskustella kasvokkain Internetin avulla, kunhan yhteys on tarpeeksi tehokas. Jos esimerkiksi yksi perheenjäsen haluaa katsoa lähetystä 4K-teräväpiirtotarkkuudella, toinen elokuvaa ja kolmas puhuu videopuhelua tai pelaa nopeatempoista nettipeliä saattaa yhteyden rajat tulla vastaan.

Paras yhteystapa on yleensä nopea ja kiinteä nettiyhteys, joka useimmiten toteutetaan valokuituteknologialla. Valokuitu mahdollistaa jo gigan nopeuden, joka varmasti riittää kodin tai työpaikan kaikille laitteille ja on varmatoimisin kaikkiin internet tarpeisiin. Valokuidun kapasiteetti ei lopu kesken ja se on sijoitus tulevaisuuteen, sillä teknologia saadaan päivitettyä vain päätelaitteita vaihtamalla. Kuitukapasiteetti ei ole koskaan jaettua kaistaa toisten käyttäjien kanssa, vaan se on ikioma yhteytesi maailmaan ja kaikkien digitaalisten palveluiden ääreen nopeasti ja varmasti.

 

Hallinnoi evästeasetuksia