Skip to main content

Kakkukahveilla Anne jakaa vinkkejä valokuidusta ja leivonnasta. Tänään käydään läpi valokuitu ja mikä se oikein on. Lisäksi Anne kertoo oman vinkkinsä pullanleivontaan.

Tällä hetkellä valokuituyhteys on paras tarjolla oleva yhteysteknologia. Se mahdollistaa jopa gigaan asti yltävän nettinopeuden ja tarjoaa sujuvan ja häiriöttömän yhteyden päivittäiseen netin käyttöön.

  1. Valokuitu on tiedon siirrossa ylivoimainen

Nettiliittymän yhteysnopeus on tyypillisesti 100–200 megabittiä sekunnissa, mutta valokuidulla voit tuoda kotiisi jopa 1000 megabitin yhteyden. Valokuitunettiyhteys jaksaa pyörittää sujuvasti videokonferensseja, striimattavia videoita tai verkkopelejä – tai vaikka kaikkia näitä yhtä aikaa. Palvelu vastaa tarpeeseen, jossa internetin käyttäjiä on useampia ja tiedonsiirron pitää olla häiriötöntä joka tilanteessa.

2. Valokuitua ei tarvitse jakaa

Kun valokuitu on rakennettu kotiisi asti, se oma rajaton kaistasi internettiin. Kotoasi lähtevää valokuituyhteyttä ei tarvitse jakaa kenenkään kanssa; se on sinun ikioma kaistasi digitaaliseen maailmaan.

3. Valokuituyhteys on kestävä ja varma sijoitus tulevaisuuteen

Myrskyt eivät riepottele valokuitua, sillä kaapelit kaivetaan maahan ja siitä riittää kapasiteettia ja toimintavarmuutta kaikille kotisi älylaitteille ja palveluille.

4. Valokuitu on puhdasta

Yksi pieni hauska triviatieto on se, että valokuitu on todella äärimmilleen puhdistettua kvartsilasia, joissa ei ole epäpuhtauksia hidastamassa valon kulkua. Mikäli valokuidusta valmistettaisiin kymmenen kilometriä paksu ikkunalasi, siitä näkyisi silti läpi!

5. Valokuidun asennustöistä kotitalousvähennys

Tietoliikenneyhteyksien asennustyöstä voi saada kotitalousvähennyksen, kun jo olemassa olevaan vanhaan rakennukseen asennetaan valokuituliittymä, kun asennustyö tapahtuu asunnossa tai sen piha-alueella.

6. Valokuitu nostaa talosi arvoa

Valokuitu pitää talosi arvossaan ja voi olla myös myyntivaltti. Kiinteistövälittäjät arvioivat, että valokuituyhteys voi nostaa asunnon arvoa jopa tuhansilla euroilla.

Miksi Kannattaa valita PyhäNetin Laajakaista?

PyhäNet on paikallinen toimija ja tunnemme parhaiten paikalliset olosuhteet Haapajärvellä, Pyhäjärvellä, Reisjärvellä ja Kärsämäellä.

Valokuituyhteys on erittäin luotettava ja toimintavarma valinta verkkoyhteydeksi. PyhäNetin Laajakaista on usein mahdollista saada myös alueille, jonne suuremmat toimijat eivät pysty nopeita verkkoyhteyksiä toimittamaan.

Lisäksi palvelumme on joustavaa ja esimerkiksi asiakaspalveluumme saa helposti yhteyden puhelimitse ilman pitkiä jonotuksia.

Mihin PyhäNetin Laajakaistan voi saada?

PyhäNetin laajakaistapalvelut ovat toteutettavissa PyhäNetin rakentaman valokuituverkon alueella Pyhäjärvellä, Haapajärvellä, Reisjärvellä ja Kärsämäellä. Saatavuuden voit tarkistaa PyhäNetin asiakaspalvelusta puhelimitse.

 

Leivontavinkki. Kokeile pullan leivontaa yhdellä kohotuksella ja ylläty supermehevästä lopputuloksesta!

Taikinan vaivauksen jälkeen jätä se lepäämään pöydälle noin kymmeneksi minuutiksi, taikinaa ei kohoteta tämän enempää. Leivo pullat ja kohota niitä noin 45–60 minuuttia, paista normaalisti. Lopputuloksena aivan superkuohkeita herkkuja!

Lisävinkki; kananmunan voi jättää taikinasta kokonaan pois, tämä lisää mehevyyttä entisestään eikä valmis pulla kuivu niin helposti.

-Anne

Hallinnoi evästeasetuksia