Skip to main content

PyhäNetin väellä riittää jännitettävää heti vuoden alusta, sillä asiakaspalvelupäällikkönä työskentelevä Anne on mukana MTV3-kanavalla nähtävällä uudella Koko Suomi Leipoo-kaudella. Annen näkee leivonnan parissa ensimmäisen kerran maanantaina 17.1. klo 20.00 alkavassa jaksossa.

Leivonta on kuulunut Annen elämään aina. Jo ennen kouluikää Anne vaivasi oman ensimmäisen pullataikinansa äidin valvoessa vieressä. Mummon ja tätien kanssa on leivottu niin pipareita, kahvikakkuja kuin karjalanpiirakoitakin.

-Suvussamme on ollut jotenkin kunnia-asia, että pöydässä on aina itse tehtyä tarjottavaa. Itse olen välillä joutunut tinkimään tästä kiireisen arjen keskellä, mutta juhliin panostan täysillä ja silloin en tingi itse tekemisestä, Anne kertoo.

Annen juhlasuunnittelut alkavat jo kuukausia etukäteen. Juhlien teemaa, värimaailmaa ja tarjottavien makuja mietitään tarkkaan ja sovitetaan toisiinsa.

-Kun lapseni olivat pieniä, he suunnittelivat esimerkiksi seuraavien synttäriensä teemaa pitkin vuotta ja esittivät mitä hurjimpia toiveita täytekakun suhteen, Anne nauraa kauhistellen.

Täytekakut ovatkin Annen bravuureita ja ensisijainen intohimon kohde leivonnassa. Kuopuksen ristiäiskakkua suunnitellessaan hän löysi netin erilaiset kakkublogit ja jäi sille tielle.

– Tuohon aikaan ei vielä ollut instagramia tai muita sosiaalisen median kanavia. Blogeista sain kuitenkin hyviä vinkkejä, oppeja ja inspiraatiota omaan leivontaani, Anne kiittelee.

Äitiysloman ja hoitovapaan aikana Anne alkoi pikkuhiljaa tehdä kakkuja myös tuttaville. Sana kiiri eteenpäin ja kohta viikonloput täyttyivät kakkujen tekemisestä.

– Aloin miettiä oman blogin perustamista, jotta saisin taltioitua tekemisiäni. Blogin nimeä mietin tovin aikaa, kunnes eräänä aurinkoisena kesäpäivänä istuin lasten kanssa hiekkalaatikolla seuraten heidän leikkejään. Taputtelin omaa hiekkakakkuani ja samalla ajatus tuli mieleeni; teen kakkuja ja hiekkakakkuja, tässähän olisi oiva nimi blogilleni. Näin sai alkunsa Mrs Hiekkakakku. 

Täytekakut ovat Annen bravuureita.

Leivonnassa Anne haluaa oppia uutta ja haastaa itseään rauhassa tehden. Hän ei pidä paineen ja kiireen alla leipomisesta, vaikka meno keittiössä onkin välillä vauhdikasta ja jauhot pöllyävät. Paine ja aikarajat ovatkin syy, miksi Anne ei ole hakenut Koko Suomi leipoo- kisaan aiemmin ystävien kannustuksesta huolimatta.

– Viime talvena ystäväni sanoi huomanneensa, että kisahaku on taas auki ja kehotti minua hakemaan mukaan. Sanoin taas heti jyrkän ein, mutta jossain määrin asia jäi kaivamaan mielen pohjalle ja menin katsomaan maikkarin sivuilta hakulomaketta. Hakuun sai halutessaan liittää mukaan videon ja sain heti ajatuksen millainen siitä tulisi. Kerroin tästä ystävälleni, joka innostui välittömästi ja näin vähän kuin puolivahingossa haku lähti liikkeelle, naureskelee Anne.

– Haku oli monivaiheinen enkä oikein minkään vaiheen jälkeen itse uskonut siihen, että olisin jatkossa. Näin vain kuitenkin kävi, että kaikkien karsintavaiheiden jälkeen sain toukokuun alussa puhelinsoiton, että minut on valittu ohjelmaan mukaan. Kirjaimellisesti tipuin tuolilta ja itkin ja nauroin samaan aikaan, Anne muistelee vieläkin hämillään.

Yhdessä jaksossa nähdään aina kaksi tehtävää. Päivän ensimmäinen tehtävä on sokkotehtävä, jonka reseptin kilpailijat saavat vasta leivonnan alkaessa. Iltapäivän tehtävään kilpailijat ovat suunnitelleet reseptin itse ja saaneet harjoitella tätä kotona etukäteen.

– Kevät oli kyllä melkoista hulabaloota! Reseptien laadintaan saimme aikaa muutamia viikkoja ja kyllähän siinä yöunetkin kärsivät, kun asioita pyöritteli päässään koko ajan, Anne tuumaa.

Ohjelman kuvaukset sijoittuivat heinäkuun helteisiin. Ohjelmaformaatin mukaisesti leivonta tapahtuu teltassa, joka tietenkin luo omat haasteensa tekemiseen. Sitä, kuinka kisa sujui, Anne ei tietenkään voi vielä kertoa, mutta hän sanoo kokemuksen olleen paitsi jännittävä ja pelottava, myös äärimmäisen upea ja ainutkertainen.

Annen matkaa kisassa voi seurata MTV3 -kanavalla maanantaisin klo 20. Ohjelman voi katsoa myös mtv-palvelussa. Kurkista myös kulissien taakse, Annen instagram-tilillä @mrshiekkakakku lisää mietteitä leivonnasta ja kisasta!

Toivotamme Annelle onnea matkaan!

Koko Suomi leipoo kauden 7 kaikki  kilpailijat. Katrina Rajakannas, Anne Laitila, Kasperi Saarenmaa, Kari Kovalainen, Laura Huoman, Anni Fast. Edessä Otto Leskinen, Liina Tuul, Emma Nordback, Inka Mesilaakso, Mariam Sotamaa, Ulla Pyymäki.

Hallinnoi evästeasetuksia