Skip to main content

Kauas on tultu niistä kylien omista kirpputoreista, jotka tavoittivat asiakkaita vain kymmenien kilometrien säteeltä. Kuten kaikki muukin tänä päivänä, myös kirpputorit ovat nimittäin vallanneet uusia markkinoita verkossa. Nettikirppiksiltä ja monenlaisilta myyntialustoilta voi tehdä hyviä löytöjä vaikkapa maailman toiselta puolen, eikä omalta sohvalta tarvitse hievahtaakaan – paitsi silloin, kun hyvä löytö saa aikaan automaattisen hypähdyksen.

Nettikirppiksiä löytyy laaja valikoima esimerkiksi Facebookin uumenista. Omia ryhmiä löytyy lastenvaatteita, asusteita, leluja, laukkuja, liikuntavälineitä ja vaikka mitä muuta ostaville ja myyville. Omia ryhmiä löytyy myös esimerkiksi vintagetuotteista tai vaikkapa pelkästään skandinaavisista merkkituotteista kiinnostuneille.

Aivan vaivatonta Facebookin kautta myyminen ei silti ole, sillä kuten monella muullakin myyntialustalla, jokainen kuvaa, myy ja toimittaa tuotteensa ostajalle itse.

Tällaisten myyntialustojen lisäksi on viime vuosina pulpahdellut esiin myös second hand -verkkokauppoja. Nämä toimivat tavanomaisten verkkokauppojen tapaan, eli tuotteita voi selata kategorioittain esimerkiksi koon, hinnan tai värin mukaan. Tällaisissa käytettyjen tuotteiden verkkokaupoissa voi olla myytävänä esimerkiksi ylläpitäjien hankkimia luksusmerkkituotteita tai tuiki tavallisten käyttäjien tuotteita.

 

Moni second hand -verkkokauppa tekee myymisen ja ostamisen asiakkaan kannalta hyvin helpoksi. Verkkokaupan ylläpitäjä pitää usein huolen tuotteiden kuvaamisesta, myymisestä, postituksesta ja maksuliikenteestä. Myyjän tehtäväksi jää ainoastaan toimittaa tuotteet verkkokauppaan, ja jäädä odottelemaan rahavirtoja.

Nettikirppisten lisäksi löytyy myös mobilisovelluksia, joiden kautta voi melko vaivattomasti myydä itselleen tarpeettomia tuotteita. Tällä hetkellä suosituin tällaisista taitaa olla monen somevaikuttajan lähiaikoina esiin nostama norjalainen second hand -verkkokauppa Tise.

Tisessa kuvia lisätään omaan Tise-profiiliin, aivan kuten Instagramissa, ja sen jälkeen kuvia voi kommentoida, niistä voi tykätä ja toisille käyttäjille voi lähettää yksityisviestejä. Luonnollisesti tuotteita voi myös ostaa ja myydä, myös yli maan rajojen. Tisessa voi myös seurata sellaisia käyttäjiä, joiden tyylistä pitää. Tuotteita voi siis käytännössä ostaa vaikkapa ruotsalaiselta suosikkibloggaajalta.

Joten eiköhän lähdetä penkomaan virtuaalisia hyllyjä!

Second hand app Tise:

tise.com

Suomen suosituimmaksi nettikirppikseksi itseään tituleeraa Vähänkäytetty.fi:

Käytetyt vaatteet ja tavarat – Nettikirppis | Vähänkäytetty (vahankaytetty.fi)

Merkkivaatteita myyvä Akseli Shop:

Akseli Shop – luotettava suomalainen nettikirpputori

Merkkivaatteiden verkkokauppa Emmy

Suomen suurin verkkokauppa käytetyille merkkivaatteille – Emmy

Hallinnoi evästeasetuksia