Skip to main content

Muutamat asiakkaamme ovat kertoneet, että käytettäessä Maxivisionin tv-palvelua ei Ylen kanavilla ole kuulunut ääniä lainkaan tai ne ovat poikenneet huomattavasti muista kanavista. Tämä johtuu Maxivisionin mukaan siitä, että Ylen kanavilla on otettu käyttöön digitaaliäänet. Digitaalinen ääni puretaan vasta tv:ssä tai vahvistimessa ja kun se puretaan muualla kuin digiboksissa, äänen voimakkuuden säätö tapahtuu purkavassa laitteessa. Näin Ylen kanavien äänenvoimakkuus tulisi säätää televisiosta.

Jos haluat edelleen säätää kaikkien kanavien äänenvoimakkuuden Maxivisionin boksin kautta, kannattaa boksin ääniasetukset asettaa kaukosäätimellä päävalikon kautta seuraavasti:

Päävalikko (mökin kuva- painike) -> Valitkaa asetukset -> Ääni -> Surround= ei käytössä -> Monikanavaäänen tyyppi= AAC

Tämän jälkeen säätämällä äänenvoimakkuutta molemmista lähteistä, sekä televisiosta että Maxivisionin boksista, löytynee äänentaso, joka on sopiva kaikilla kanavilla ja hallinta onnistuu jatkossa Maxivisionin säätimellä.

Tämän käytännönläheisen vinkin myötä avaamme VinkkiVitonen – julkaisusarjamme, jossa käsittelemme valokuituun ja laajakaistapalveluihin liittyviä kysymyksiä aina perusteista lähtien. Mikäli sinulla on mielessäsi aihe, josta haluaisit keskustella tai josta haluaisit neuvoja, vinkkaa se meille seuraavaksi jutun aiheeksi!

 

Hallinnoi evästeasetuksia