Skip to main content
Yleinen

Hiihto on todellista terveysliikuntaa

Tiesitkö, että hiihto on uinnin ohella yksi hyödyllisimpiä liikuntamuotoja terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen?  Hiihtäminen kehittää tasapainoa sekä parantaa lihaskuntoa ja kestävyyttä. Terveysvaikutukset eivät ole ainoa syy hiihdon harrastamiseen, vaan sillä on myös useita psykologisiakin vaikutuksia. Useissa tutkimuksissa on todettu luonnossa liikkumisen virkistävän mieltä sekä alentavan stressiä.

Hiihtäminen ei vaadi välttämättä suuria rahallisia panostuksia. Harrastelijahiihtäjä pärjää usein jo yhdellä tai kahdella suksiparilla riippuen siitä, millä tyylillä tai tyyleillä hiihtää. Jos harrastus vie mukanaan ja hiihdossa lähtee kilpaladuille saakka, on välineillä suurempi merkitys. Suksia on eri keleille erilaisilla profiileilla, monojen valintaan vaikuttaa hiihtotyyli ja hiihtäjän taso, voideviidakossa herkemmän pää menee pyörälle!

Monilla paikkakunnilla oman hiihtoharrastuksen kehittäminen on helppoa liittymällä paikalliseen urheiluseuraan. Seurat järjestävät valmennusta ja leirejä ja yhdessä tekemisestä saa harrastukseen myös sosiaalisuutta. Ryhmän tuki ja vinkit voivat olla monelle ensiarvoisen tärkeitä kipinän ylläpitäjiä.

PyhäNetillä koetaan tärkeäksi tavoitteellisen urheilun tukeminen. Menestyvä urheilija voi antaa esikuvan monelle harrastajalle ja saada ihmiset liikunnan pariin. Tämän vuoksi maaliskuussa järjestetäänkin hiihtokoulu yhdessä pyhäjärvisen Pohti Ski Teamin kanssa ja opettajiksi saadaan ainakin kansallisen tason huippuhiihtäjiä! Lue lisää hiihtokoulusta täältä.

Nuorten maailmanmestari 2021, Pohti Ski Teamin Niilo Moilanen. Kuva Touho Häkkinen.

Hallinnoi evästeasetuksia