Skip to main content

Aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen tutustumaan uusiin paikkoihin ja kulttuureihin. Pandemia-aika toi matkailuun uudenlaisen näkökulman, kun matkatoimistot alkoivat myydä ns. virtuaalimatkoja. Asiakas seuraa tietokoneen ruudulta omalta kotisohvaltaan, kun opas kiertää reaaliajassa kohteessa tai kertoo kohteesta reaaliaikaisesti ennalta kuvatun videon pohjalta.

Virtuaalimatkailu on vastuullinen ja ekologinen tapa nähdä maailmaa. Jos matkan haluaa tehdä kuitenkin myös todellisuudessa, virtuaalinen reissu kohteeseen on hyvä keino tutustua etukäteen paikan kulttuuriin, nähtävyyksiin ja tarjontaan. Matka kestää tällä keinoin tavallaan pidempään ja nautinto on moninkertainen!

Virtuaalimatkasta saa kokonaisvaltaisen elämyksen, kun noin tunnin, puolentoista tunnin matkan yhteyteen valmistaa esimerkiksi aterian kohdemaan tyyliin. Reseptejä löytyy helposti netistä ja samalla tulee laajentaneeksi omaa kokkausrepertuaariaan ja tutustuu kenties uusiin makuihin.

Kohteita virtuaalimatkalle löytyy sekä ulkomailta että kotimaasta. Matkasta voi nauttia yksin rentoutuen tai lähteä vaikkapa teemamatkalle kaveriporukan tai harrasteryhmän kanssa.  Opastetut kierrokset avaavat kohteen historiaa, kulttuuria ja tapoja paikallisen oppaan välityksellä.

Virtuuaalisella luontomatkailulla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia mieleen ja kehoon.

 

Matkailulla on todettu olevan merkittävä vaikutus ihmisten henkiseen hyvinvointiin. Matkalla pääsee arjesta irti ja vapautuu hetkeksi sen vaatimuksista.  Mielenkiintoista on, että ruudulla näkyvät luontomaisemat ja sen äänet tutkitusti rentouttavat ja vapauttavat stressistä aivojen tulkitessa, että ihminen olisi oikeasti luonnossa.

Hallinnoi evästeasetuksia