Skip to main content

Valokuidusta saadaan kaikki hyöty irti, kun käytössä olevat laitteet ovat ajanmukaisia ja tehokkaita. Nyt esteeksi ei muodostu ainakaan kotipäätelaitteen ominaisuudet, sillä tarjoamme vanhan laitteen vaihdon uuteen, teknisesti parempaan laitteeseen hintaan 100 € (norm. 170 €)! Tarjous voimassa 31.12.2019 saakka. Soita ja tee tilaus jo tänään! Asiakaspalvelumme tavoitat numerosta 040 486 3387. Alla myös muita vinkkejä, joilla varmistat langattoman verkon parhaan mahdollisen toiminnan.

Valokuituyhteys takaa lähtökohtaisesti hyvät, varmatoimiset ja nopeat internetyhteydet. Yhteyttä käytetään joko suoraan verkkokaapelilla (Ethernet) tai langattoman verkon kautta (WLAN). Paras suorituskyky saadaan aina langallisen yhteyden kautta. Huomioitavaa kuitenkin on, että kodin sisäverkon rakenne voi vaikuttaa yhteysnopeuksiin eli esimerkiksi kotipäätelaitteen ja tietokoneen väliin kytketty verkkokytkin ja sen ominaisuudet voivat rajoittaa nopeutta.

Käytettäessä valokuituyhteyttä langattomasti kannattaa huomioida seuraavat yhteysnopeuteen vaikuttavat asiat, jotta WLAN-yhteys toimisi parhaalla mahdollisella tavalla:

  1. Päätelaitteen sijoittelu
    Esteet kuten ovet, seinärakenteet tai ikkunat heikentävät langattoman verkon kuuluvuutta. Sijoita siis päätelaite käytön kannalta mahdollisimman keskeiselle paikalle ja mieluummin lähemmäksi katon- kuin lattianrajaa. Wlan-kantamaa voi tarvittaessa laajentaa esimerkiksi erilaisilla tukiasemilla. Mikäli tähän on tarvetta, autamme löytämään sopivat ratkaisut juuri teidän tarpeisiinne!
  2. Erilainen kodin elektroniikka (muut tietokoneet, mikroaaltouuni, ovikello, jne.) voi aiheuttaa häiriötä yhteyteen. Jos mahdollista, kokeile siirtää mahdollisia häiriötekijöitä kauemmaksi päätelaitteesta, jotta näet niiden vaikutuksen yhteyteen.
  3. Naapuruston muut wlan-yhteydet voivat häiritä omaa yhteyttäsi. Tällöin oman wlan-verkon kanavien muuttaminen voi auttaa. Tämä vaatii jo kuitenkin hieman teknistä ymmärrystä. Tarvittaessa meiltä löytyy apua tähänkin asiaan!
  4. Tietokoneiden ja muiden laitteiden ikä, suorituskyky ja päivitystaso
    Vanhempien tietokoneiden verkkokortin suorituskyky voi rajoittaa yhteysnopeutta. Tyypillisesti verkkokortin maksiminopeudet ovat 100 Mbps tai 1000 Mbps. 1000 Mbps verkkokortit ovat kuitenkin yleistyneet vasta viime vuosina. Esimerkiksi 200M palvelusta saadaan täysi hyöty esille silloin, kun koneessa on vähintään 1G verkkokortti. Iäkkäämpien, vanhemmalla tekniikalla varustettujen laitteiden uusiminen voi olla joissain tapauksissa järkevin ja helpoin ratkaisu yhteysongelmiin.
  5. Myös laitteiden päivitysten tulisi olla ajantasaiset ja kaikki kotipäätelaitteeseen yhteydessä olevat laitteet olisikin hyvä päivittää aika ajoin.

Palvelemme ja autamme mielellämme löytämään ratkaisuja, vaikka yhteysongelmat eivät johtuisikaan itsessään valokuituverkon toiminnasta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Päätelaite kannattaa sijoittaa mahdollisimman keskeiselle paikalle.

Hallinnoi evästeasetuksia