Skip to main content

Suomalaisille toimiva internetyhteys on monia muita arjen mukavuuksia tärkeämpi tekijä. Valokuitunen Oy:n huhti-toukokuussa 2020 teettämän kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista kertoi selviänsä ilman toimivaa nettiyhteyttä korkeintaan pari päivää. Nettiyhteys koettiin tärkeämmäksi kuin suomalaisten rakastama sauna, joka kodin rentoutumispaikka sohva tai arjen pikku apulainen astianpesukone. Myös etelänmatkat tai sanomalehtitilaukset jäivät kyselyssä toimivan nettiyhteyden jalkoihin.

Tutkimukseen osallistui 1326 iältään 28-75 vuotiasta pien- tai kerrostalossa asuvaa suomalaista. Kuusi kymmenestä tutkimukseen vastanneesta pitää valokuitua luotettavimpana ja nopeimpana internetyhteytenä. Valokuidun tasapuolinen saatavuus on kyselyn mukaan kuitenkin ongelma ja Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka puhuukin jopa valokuituvajeesta. Matkapuhelinverkot eivät paikkaa tätä vajetta, sillä niiden tiedonsiirtokyky, huolettomuus ja toiminnan moitteettomuus eivät pärjää valokuidulle.

Tutkimukseen vastanneiden suuri enemmistö oli yhtä mieltä asiantuntijoiden kanssa siitä, että tietoliikenteen määrä tulee moninkertaistumaan jo lähivuosien aikana ja tätä kautta kehityksen mukana pysyminen edellyttää yhteiskunnallisesti ja alueellisesti toimivia nettiyhteyksiä. PyhäNetin valokuitu vastaa alueellamme tähän tarpeeseen ja toiminta-alueellamme kuituyhteydet ovatkin jo hyvin kattavat. Mikäli sinulla ei vielä kuitenkaan kuitua ole, nyt on hyvä aika se hankkia! PyhäNet suorittaa verkon täydennysrakentamista tilausten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa jatkuvasti.

 

Hallinnoi evästeasetuksia