Valokuitu Haapajärven Velkaperä – Roikola  alueelle

Viimeiset kuulumiset

18.9.2020

Kesän valokuiturakentaminen Haapajärvellä sujui sen verran sutjakasti, että jatkamme rakentamista vielä Puistokadun ja Rantakadun välisellä alueella. Liittymät ja palvelut ovat myynnissä edelleen samoilla kampanjahinnoilla – tilauslomake löytyy sivun alareunasta.

Rakentaminen alkaa syyskuun lopussa ja kaapeloinnit sataneen valmiiksi lokakuussa. Uudet liittymät ova käyttövalmiina varmaankin jo marraskuussa.

16.09.2020

Kaapelinkaivuuhommat on Roikola-Velkaperä alueella olleet jo pitkän aikaa valmiina. Nyt on myös valokuitujen hitsaukset lähes loppusuoralla ja liittymät aukeavat käyttöön ihan lähipäivinä. Kun liittymä on valmis käytettäväksi, lähetämme teille tiedon tekstiviestillä.

07.07.2020

Viimeisiä viedään! Alueen 5 työt ovat käynnistyneet Kaunistonkadulta ja noin kahdessa viikossa alueen maatyöt tulenevat valmiiksi. Ensimmäisiä liittymiä saadaan käyttöön hitsausten ja kytkentöjen jälkeen heinäkuussa ja loputkin elokuun puolella.

17.6.2020

Maatyöt Päkkiläntiellä on saatu päätökseen. Seuraavaksi täällä on vuorossa kiinteistöjen hitsaukset ja ensimmäiset liittymät saataneenkin käyttökuntoon jo kuun vaihteessa.

Konetyöt jatkuvat Isokadulla kiinteistöliittymien alituksilla. Toinen koneryhmä tekee kuituvetoja Mussulantiellä ja Laakkolantiellä kohti Karjakujaa, jonne saavuttaneen noin kahden viikon päästä.

04.06.2020

Koneet jyrähti käyntiin Haapajärvellä! Työt on nyt alkaneet Isokadulla ja projektin eteneminen näkyy konkreettisesti katukuvassa. Myös tonttikartoituksia ja kotipäätelaitteiden asennuksia tehdään samaan aikaan, jotta toteutus etenee jouhevasti. Töitä tehdään aktiivisesti kesän aikana ja viimeiset hitsaukset valmistunee lokakuun puoleen väliin mennessä.

20.05.2020

Alueen rakentaminen käynnistyy viikon 22 aikana Isokadulta tien alitusten rakentamisella. Jo nyt on käynnissä tonttikartoitukset eli alihankkijamme käy paikan päällä tonteilla suunnittelemassa kaivureittejä kuidulle. Vielä kuitenkin ennättää tehdä liittymätilauksen – edullinen tarjous laajakaistapalveluista on voimassa 31.5. saakka! Mikäli oma tilaus on vielä tekemättä tai sinulla on kysymyksiä aiheesta, soitto vain meille ja käydään asia yhdessä läpi. 040 486 3387 Anne, 040 629 7284 Matti.

Kannattaa seurata sivujamme, sillä projektin edetessä päivitämme tänne tilannetietoja ja tunnelmia rakentamisen vaiheista. Pandemiatilanteen kehittymisen mukaan pyrimme myös järjestämään ulkoilmatapahtuman alueella. Seuraa ilmoittelua!

Liittymätyypit

Haapajärven alueelle on tarjolla kaksi erilaista liittymätuotetta:

Käyttövalmis liittymä

Käyttövalmis liittymä rakennetaan kaikin puolin valmiiksi. Käyttövalmiin liittymän hinta asiakkaalle on 800 €. Haapajärven kaupunki osallistuu liittymän rakentamiseen 150 eurolla. Liittymän normaali hinta on 950 €*.

Valokuituliittymä on otettava käyttöön viimeistään 6 kk liittymän valmistumisen jälkeen. Liittymätilauksen yhteydessä palvelusta tehdään 24 kk määräaikainen sopimus kampanjahintaan: 100M Perusnetti 29,90 €/kk, 200M Tuplanopea 39,90 €/kk tai 1G Supernetti 49,90 €/kk. Kampanjahinta on voimassa määräaikaisuuden ajan 24 kk, jonka jälkeen palvelu jatkuu toistaiseksi voimassaolevana hinnaston mukaisella hinnalla. Kampanjahinnan jälkeen laajakaistapalvelu on irtisanottavissa yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla.

Liittymävaraus

Liittymävaraus, joka rakennetaan runkoverkon osalta valmiiksi. Asiakkaan kiinteistön päässä valokuitukaapeli tuodaan tontin rajalle, josta se on myöhemmin rakennettavissa valmiiksi liittymäksi. Liittymävarauksen hinta asiakkaalle on 400 €. Haapajärven kaupunki osallistuu runkoverkon osuuden rakentamiseen 150 eurolla. Liittymävarausta käyttöönotettaessa asiakas maksaa rakentamiskustannukset toteutuneiden kustannusten mukaisesti, kuitenkin vähintään 400 €.

Rakentamisalueet

Rakentamisalueet on esitelty oheisissa kartoissa.  Hankealue on jaettu pienempiin alueisiin. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan Isokadun ja Koulukadun runkoverkot, joista verkkoa lähdetään rakentamaan poikkikaduille. Alueiden 3-5 rakentaminen käynnistyy, kun alueen tilausaste on riittävä (n. 60 %).