Valokuitu taloyhtiöön

Pienet taloyhtiöt:

2-4 asunnon taloyhtiöissä voidaan valokuitu tuoda suoraan jokaiseen asuntoon. Maavalokaapeli tuodaan jatkoskoteloon kiinteistön ulkoseinälle tai tekniseen tilaan josta viedään jokaiseen huoneistoon oma sisävalokaapeli. Tällöin jokainen huoneisto voi tilata haluamansa palvelut PyhäNetin kuluttajahinnoittelun mukaisesti. Hinnoittelu näissä tapauksissa on valokuidun rakennusmaksu alkaen 950€ sekä kiinteistön sisävedoista tulevat lisäkustannukset. Lisätietoja ja tarjouspyynnöt PyhäNetin myynnistä myynti@pyhanet.fi tai 040 631 2970.

Loppukäyttäjä tarvitsee lisäksi kotipäätelaitteen, asiakas voi hankkia päätelaitteen Pyhänetistä CTS FWR-3105 N-Wlan 150 euroa tai CTS FWR-3105 AC-Wlan 190 euroa.

Isommat taloyhtiöt:

Isommissa taloyhtiöissä valokuitu tuodaan kiinteistön tekniseen tilaan, sähköpääkeskukseen tai lämmönjakohuoneeseen. Hinta valokuidulle kiinteistöön alkaen 950€ rakentamattomilla alueilla. Jo rakennetut alueet, kysy tarjous myynti@pyhanet.fi .

Jotta yhteyttä voidaan jakaa huoneistoihin tarvitaan lisäksi aktiivilaite jolla valokuidun signaali muutetaan siirrettäväksi taloyhtiön sisäverkossa. Aktiivilaite ei sisälly PyhäNetin valokuitu toimituksen hintaan. Aktiivilaitetta varten tulee taloyhtiön järjestää sähkönsyöttö. Laite kuluttaa noin 50-70W sähköä. Alla lueteltuna tekniikat ja hinnoittelu, asennustyöt eivät sisällä mahdollisia taloyhtiön sisäverkon muutos- tai korjaustöitä. Sisäverkko on aina kiinteistön omistajan vastuulla.

Jos kiinteistön sisäverkko on toteutettu puhelinkuparilla käytetään VDSL2-keskitintä. Keskittimen hinnat alkaen 1800€ alv 24% asennettuna sisältäen 16 tilaajaporttia. Maksimi nopeus 100/100Mbps. Nopeuteen vaikuttaa puhelinkuparien kunto, ikä, mahdolliset ylikuulumiset sekä päätelaitteet. Nopeuden vaihteluväli sisäänpäin 50-100Mbps ja ulospäin 30-90Mbps. Lisäksi loppukäyttäjä tarvitsee VDSL2-yhteensopivan modeemin, PyhäNet myy ZTE VDSL2-modeemia hintaan 90€ sis alv 24%.

Jos kiinteistöön on tehty sisäverkon perusparannus tai kyseessä on uudempi kiinteistö jossa on Ethernet-yleiskaapelointi käytetään kupari Ethernet-tekniikkaa joka jaetaan huoneistoihin kytkimen kautta. Kytkimen hinnat alkaen 500€ asennettuna. Kytkimiä on saatavilla kahta nopeusluokkaa, 100Mbps ja 1Gbps.

Jos loppukäyttäjä haluaa jakaa huoneiston sisällä verkkoa tarvitsee hän myös WLAN-reitittimen, reitittimeksi käy mikä tahansa ethernet-WAN – liittimellä oleva reititin. PyhäNetin myymät kotipäätelaitteet käyvät myös tähän tarkoitukseen, CTS FWR-3105 N-Wlan 150 euroa tai CTS FWR-3105 AC-Wlan 190 euroa.

Laajakaistapalvelut taloyhtiöille, edellyttävät että taloyhtiö on tilannut myös aktiivilaitteen

Talokaista:
Talokaista-tuote on suunnattu isommille taloyhtiöille. Taloyhtiö tekee sopimuksen laajakaistapalvelusta PyhäNetin kanssa. Palveluun sisältyy enintään 100/100Mbps internet-liittymä sekä Maxivisionin peruspalvelu jokaiseen huoneistoon. Laskutus muodostuu taloyhtiön huoneistojen lukumäärän mukaisesti.

Jos taloyhtiö ei halua ottaa Talokaistaa käyttöön voi yksittäinen asiakas tilata PyhäNetin normaalin hinnoittelun mukaisen liittymän.

 

Jos taloyhtiönne suunnittelee linjasaneerausta kannattaa tutustua Viestintäviraston määräykseen 65 B/2016 kiinteistöjen sisäverkoista.

 

 

 

Yhteistyökumppanit