Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat

By Uutiset

Asiakaspalvelumme on suljettuna 24.-25.12.2020 sekä 1.1.2021 ja 6.1.2021.

Myös teknisen tuen aukioloajoissa on poikkeuksia joulun ja vuodenvaihteen vuoksi. Palvelu on suljettu 24.-26.12.  sekä 1.1.2021 ja 6.1.2021.  Lauantaina 2.1. palvelu on auki normaalisti klo 12-16.

Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme rauhallista joulun aikaa sekä onnea uudelle vuodelle!  Joulumuistamisiin varatut rahat ohjasimme tänä vuonna toiminta-alueemme kuntien lapsiperheiden hyväksi.

 

Mainostoimisto Mainostuulen Harri Heikkilä kehuu PyhäNetin valokuitua: ”Nyt töihin ei tule odotusta”

By Yleinen

Internet-­yhteyksien toimiminen ongelmitta on elintärkeää monelle yritykselle nykypäivänä. Niin myös Pyhäsalmen keskustassa toimivassa Mainostuuli-mainostoimistossa.

Yrityksen toimintaan kuuluvat muun muussa graafinen suunnittelu, mainosteippaukset – ja tekstiilit sekä liikelahjat. Heikkilä tekee myös ilmoituksia Kiuruvesi-lehteen sekä osallistuu lehden taittamiseen.
– Hankin PyhäNetiltä valokuituliittymän ja nopean 1 gigan laajakaistapalvelun viime talvena vähän ennen korona-­aikaa ja päätös osoittautui todella hyväksi. Aiemmin olin käynyt tekemässä Kiuruvesi-­lehteen liittyviä töitä Kiuruvedellä, ja keväällä, kun korona-aika iski,
toivottiin etäyhteyksiä. Vanhalla liittymäratkaisulla ilmoitusten tekeminen ja esimerkiksi lehden valmiiden sivujen siirtäminen olisi ollut takkuista. Heikkilä laskee, että yhden sivun tiedostokoko saattaa hyvin olla 40-­60 megatavua.
– Tällaisten tiedostojen siirtäminen vanhalla yhteydellä olisi tiennyt ”maapallon kuvan katselua”, hän kuvaa.
– Nyt kaikki teams­-palaverit ja monet muut asiat tietoverkossa sujuvat täysin jouhevasti odottamatta. Hyvin oleellista on myös pystyä luottamaan yhteyden toimivuuteen. Hänen mukaansa yhteys, mikä ei hidastele, merkitsee paljon ihan työfiiliksellekin.
– Kun tämän tästä joutuu odottamaan, niin ajatustyökin katkeilee. Tällaisia tilanteita voi kuvata raivostuttavaksi. Nyt tekeminen on huomattavasti aiempaa jouhevampaa, kun ei tarvitse odotella.
Heikkilä uskoo, että tulevaisuudessa toimivien yhteyksien tarve ei ainakaan vähene. Mitä ilmeisemmin erilainen
tiedonsiirtotarve vain lisääntyy.

 

Tietoliikenteen pätkiminen voi tulla kalliiksi 

Miten paljon yrityksen liiketoiminta voi kärsiä, jos tietoliikenneyhteydet eivät toimikunnolla? Jos maksupääte pysähtyy kolme kertaa päivässä, ja joka kerta menetät myyntiä, miten paljon vuositasolla voi tulla tappiota?
Muun muassa tällaisia kysymyksiä pohtii PyhäNet Oy:n toimitusjohtaja Matti Kangas.
Oli sitten kyse tilauksista, tavaroiden saapumisen kuittaamisesta, maksuliikenteestä tai vaikkapa karttojen, valokuvien ja videoiden katsomisesta, valokuitu takaa toimivuuden.
Kangas muistuttaa, että kiinteän valokuituyhteyden kapasiteetti on aina palvelu­sopimuksen mukainen, vaikka samalla alueella olisi yhtä
aikaa paljon muutakin tietoverkkoliikennettä. Kuituka­pasiteetti ei ole koskaan jaet­tua kaistaa käyttäjän ja keskittimen välillä – mobiiliyh-
teyksissä käyttäjät jakavat tukiaseman kapasiteetin. 5G-verkko on varmasti toteutuessaan hyvä, mutta sille asetetaan liian optimistiset odo-
tukset. 5G ei millään muodoin tee kiinteästä laajakaistasta tarpeetonta tulevaisuudessakaan, hän jatkaa.
Toimipaikasta riippuen nopean valokuituun perustuvan laajakaistayhteyden saa yritykselle noin parissa viikossa etenkin, jos kiinteistössä on jo valokuitu. Ei tarvitse piiloutua sen taakse, että muilla samassa rakennuksessa toimivilla ei ole nopeaa laajakaistaa. Luotettava valokuituun perustuva laajakaistayhteys voidaan rakentaa yksittäiselle yrityksellekin, Matti Kangas sanoo.
Valokuidun kapasiteetti ei lopu kesken nyt eikä tulevaisuudessa. Kuidun käyttöikä on vähintään 50 vuotta ja teknologia saadaan päivitettyä vain päätelaitteita vaihtamalla esimerkiksi 10Gbps nopeuteen.

 

(Artikkeli julkaistu Vahva Selänne- liitteessä 29.10.2020)

Black Friday

By Kampanjat
Päivitä digiboksi uuteen tai hanki kodin kakkosboksi nyt Black Friday- erikoishintaan 109 € (norm 159 €).
Tarjous koskee vain tarjousaikana 27.11.-29.11.2020 tehtyjä langallisen digiboksin (VIP4302) tilauksia ja on voimassa vain Maxivisionin verkkokaupassa.
Samalla voit päivittää laajakaistapalvelusi edullisesti; kun teet nopeudennoston ajalla 27.11.-29.11.2020, saat uuden palvelun vanhan palvelun hinnalla kolmen kuukauden ajan! (etusi 30 €). Maxivisionin peruspalvelu sisältyy 200M Tuplanopea- ja 1G Supernetti-palveluihimme. Nopeudennostotilaukset sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@pyhanet.fi tai osoitteessa pyhanet.fi/tilaa-laajakaista Merkitse tällöin lomakkeen lisätietoja- kohtaan koodi ”Black Friday”.

Häiriöitä Maxivision-lähetyksissä

By Häiriötiedotteet

Maxivision-lähetyksissä on havaittu ilta-aikaan tapahtuvaa lähetyksen pätkimistä. Ongelman syy on paikannettu ja korjaustoimet aloitettu.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

 

PÄIVITYS: Maxivision-lähetyksiin liittyvä vika on saatu korjattua ja lähetykset toimivat jälleen normaalisti. 

Kuituvaurio

By Häiriötiedotteet
Reisjärven alueella yhteydet ovat poikki kaapelivaurion vuoksi. Korjaustoimenpiteet on aloitettu ja tiedotamme aikataulusta lisää kun saamme tästä tietoa.
Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä.

Maxivisionin IPTV- palvelun käyttöoikeus

By Uutiset

Maxivisionin IPTV-palvelu sisältyy 200M Tuplanopea- ja 1G-Supernetti- palveluihimme. Teknisesti on kuitenkin ollut mahdollista, että IPTV- palvelu on toiminut myös muissa liittymissä.  Jatkossa IPTV:n käyttö estetään liittymätyypeissä, joihin palvelu ei kuulu. Rajoitus otetaan käyttöön 1.9.2020. Laajakaistapalvelun voi tarvittaessa päivittää asiakaspalvelumme kautta numerosta 040 486 3387 tai ilmoittamalla asiasta meille osoitteeseen asiakaspalvelu@pyhanet.fi .

 

IPTV-palvelu toimii hienosti toki myös 100M Perusnetti-palvelullamme, kun asiakas hankkii palvelun suoraan Maxivisionilta heidän voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

 

Valokuituliittymä nopein ja luotettavin internetyhteys

By Uutiset, Yleinen

Suomalaisille toimiva internetyhteys on monia muita arjen mukavuuksia tärkeämpi tekijä. Valokuitunen Oy:n huhti-toukokuussa 2020 teettämän kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista kertoi selviänsä ilman toimivaa nettiyhteyttä korkeintaan pari päivää. Nettiyhteys koettiin tärkeämmäksi kuin suomalaisten rakastama sauna, joka kodin rentoutumispaikka sohva tai arjen pikku apulainen astianpesukone. Myös etelänmatkat tai sanomalehtitilaukset jäivät kyselyssä toimivan nettiyhteyden jalkoihin.

Tutkimukseen osallistui 1326 iältään 28-75 vuotiasta pien- tai kerrostalossa asuvaa suomalaista. Kuusi kymmenestä tutkimukseen vastanneesta pitää valokuitua luotettavimpana ja nopeimpana internetyhteytenä. Valokuidun tasapuolinen saatavuus on kyselyn mukaan kuitenkin ongelma ja Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka puhuukin jopa valokuituvajeesta. Matkapuhelinverkot eivät paikkaa tätä vajetta, sillä niiden tiedonsiirtokyky, huolettomuus ja toiminnan moitteettomuus eivät pärjää valokuidulle.

Tutkimukseen vastanneiden suuri enemmistö oli yhtä mieltä asiantuntijoiden kanssa siitä, että tietoliikenteen määrä tulee moninkertaistumaan jo lähivuosien aikana ja tätä kautta kehityksen mukana pysyminen edellyttää yhteiskunnallisesti ja alueellisesti toimivia nettiyhteyksiä. PyhäNetin valokuitu vastaa alueellamme tähän tarpeeseen ja toiminta-alueellamme kuituyhteydet ovatkin jo hyvin kattavat. Mikäli sinulla ei vielä kuitenkaan kuitua ole, nyt on hyvä aika se hankkia! PyhäNet suorittaa verkon täydennysrakentamista tilausten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa jatkuvasti.

 

By Kampanjat, Uutiset

Nostimme palvelunopeuksia huhtikuussa varmistaaksemme yhteyksien suorituskyvyn poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhteiskunnan toiminnan rajoituksia on nyt purettu asteittain ja tämän myötä palautamme palvelunopeudet entisille tasoilleen 01.07. alkaen. Nopeuden palauttaminen ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä.

Korotettu palvelunopeus on kuitenkin mahdollista säilyttää 01.07. alkaen kampanjahintaan vuoden määräaikaisella sopimuksella. 1G Supernetti-palvelu toimitetaan aiemman palvelunne hinnalla ensimmäiset kuusi kuukautta ja vuoden alusta hinnaston mukaisella hinnalla (59,90 €/kk). Tilaus jatkuu määräajan jälkeen toistaiseksi voimassa olevana yhden kuukauden irtisanomisajalla. Tilaukset koodilla ”palvelunopeus” 30.06. mennessä osoitteessa www.pyhanet.fi/tilaa-laajakaista tai soittamalla numeroon 040 486 3387.

”Valokuitu täyttää superkäyttäjän toiveet”. Lue täältä tyytyväisen käyttäjän kokemuksia. https://www.netplaza.fi/…/valokuituyhteyden-suorituskyvyn-…/