Valokuituliittymä nopein ja luotettavin internetyhteys

By Uutiset, Yleinen

Suomalaisille toimiva internetyhteys on monia muita arjen mukavuuksia tärkeämpi tekijä. Valokuitunen Oy:n huhti-toukokuussa 2020 teettämän kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista kertoi selviänsä ilman toimivaa nettiyhteyttä korkeintaan pari päivää. Nettiyhteys koettiin tärkeämmäksi kuin suomalaisten rakastama sauna, joka kodin rentoutumispaikka sohva tai arjen pikku apulainen astianpesukone. Myös etelänmatkat tai sanomalehtitilaukset jäivät kyselyssä toimivan nettiyhteyden jalkoihin.

Tutkimukseen osallistui 1326 iältään 28-75 vuotiasta pien- tai kerrostalossa asuvaa suomalaista. Kuusi kymmenestä tutkimukseen vastanneesta pitää valokuitua luotettavimpana ja nopeimpana internetyhteytenä. Valokuidun tasapuolinen saatavuus on kyselyn mukaan kuitenkin ongelma ja Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka puhuukin jopa valokuituvajeesta. Matkapuhelinverkot eivät paikkaa tätä vajetta, sillä niiden tiedonsiirtokyky, huolettomuus ja toiminnan moitteettomuus eivät pärjää valokuidulle.

Tutkimukseen vastanneiden suuri enemmistö oli yhtä mieltä asiantuntijoiden kanssa siitä, että tietoliikenteen määrä tulee moninkertaistumaan jo lähivuosien aikana ja tätä kautta kehityksen mukana pysyminen edellyttää yhteiskunnallisesti ja alueellisesti toimivia nettiyhteyksiä. PyhäNetin valokuitu vastaa alueellamme tähän tarpeeseen ja toiminta-alueellamme kuituyhteydet ovatkin jo hyvin kattavat. Mikäli sinulla ei vielä kuitenkaan kuitua ole, nyt on hyvä aika se hankkia! PyhäNet suorittaa verkon täydennysrakentamista tilausten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa jatkuvasti.

 

By Kampanjat, Uutiset

Nostimme palvelunopeuksia huhtikuussa varmistaaksemme yhteyksien suorituskyvyn poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhteiskunnan toiminnan rajoituksia on nyt purettu asteittain ja tämän myötä palautamme palvelunopeudet entisille tasoilleen 01.07. alkaen. Nopeuden palauttaminen ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä.

Korotettu palvelunopeus on kuitenkin mahdollista säilyttää 01.07. alkaen kampanjahintaan vuoden määräaikaisella sopimuksella. 1G Supernetti-palvelu toimitetaan aiemman palvelunne hinnalla ensimmäiset kuusi kuukautta ja vuoden alusta hinnaston mukaisella hinnalla (59,90 €/kk). Tilaus jatkuu määräajan jälkeen toistaiseksi voimassa olevana yhden kuukauden irtisanomisajalla. Tilaukset koodilla ”palvelunopeus” 30.06. mennessä osoitteessa www.pyhanet.fi/tilaa-laajakaista tai soittamalla numeroon 040 486 3387.

”Valokuitu täyttää superkäyttäjän toiveet”. Lue täältä tyytyväisen käyttäjän kokemuksia. https://www.netplaza.fi/…/valokuituyhteyden-suorituskyvyn-…/

Ukkossuojaus

By Vinkit, Yleinen

Juhannus on tehnyt tuloaan ihanan aurinkoisessa säässä. Helteiden myötä myös kesän ensimmäiset ukkoskuurot on nyt koettu ja tämä muistuttaakin kiinnittämään huomiota kodin sähkölaitteiden suojaamiseen. Ylijännitesuojalla varustetut jatkojohdot tai virtalähteet ovat varsin edullinen keino suojata kalliitakin elektronisia laitteita. Varavirtalähteellä varustetut suojat myös pitävät laitteet virroissa lyhyiden sähkökatkosten ajan. Perinteinen virtajohtojen irrottaminen pistorasioista on myös hyvä muistaa!

Valokuitu ei johda sähköä, joten itse kuitu ei ole ukkosherkkä. Sähkökatkot ja jännitepiikit vaikuttavat kuitenkin valokuituun kytkettäviin laitteisiin kuten päätelaitteeseen ja tätä kautta yhteyden toimintaan voi tulla häiriöitä. Uudenkaan laitteen takuu ei kata ukkosvaurioita, mutta irtaimen omaisuuden korvattavuutta voi selvittää omasta kotivakuutuksestaan mikäli vaurio kuitenkin tapahtuu.

Aurinkoista ja mukavaa juhannusta teille kaikille!  Asiakaspalvelumme on avoinna tänään 18.6. normaalisti klo 16 saakka ja seuraavan kerran tavoitat meidät maanantaina 22.06. klo 08 alkaen. Tekninen tukemme palvelee numerossa 08 2370 6750 tänään klo 18 saakka ja seuraavan kerran maanantaina 22.6. klo 09 alkaen.

Coronavirustilanne lisää etätöiden tekemistä

By Uutiset

Coronavirustilanteen johdosta etätöiden tekemisen mahdollisuus on noussut nyt ennennäkemättömään arvoon. Toimiva, luotettava ja ruuhkavapaa nettiliittymä mahdollistaa tehokkaan työnteon myös kotona.

Käyttämättömät, käyttövalmiiksi rakennetut liittymät pystymme kytkemään käyttökuntoon lyhyelläkin varoitusajalla. Uusia liittymiä tai kotikäyntejä emme tällä hetkellä tee. Myöskään päätelaitteiden asennuksia emme nyt tee, mutta toimitamme laitteen mukana selkeän asennusoppaan sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa autamme puhelimitse.

Palvelun käyttöönottotilanteissa tai nopeutta nostettaessa pyydämme soittamaan numeroon 040 486 3387. Ongelmatilanteissa tekninen tukemme palvelee normaalisti numerossa 08 2370 6750.

C More -kanavapaketti tarjouksessa!

By Uutiset

Maxivisionin C More-kanavapaketti tarjouksessa juuri sopivasti formulakauden alkaessa!

Maaliskuussa käynnistyy päätä huimaava formuloiden juhlakausi, jossa luvassa on peräti 22 osakilpailua. Sarja juhlistaa 70. juhlavuottaan, sillä ensimmäinen F1-osakilpailu ajettiin Silverstonessa 13.5.1950.

C More:lta näet viikonlopun vapaat harjoitukset, aika-ajot sekä GP:n. Lisäksi luvassa on ennakkolähetyksiä ja kisan jälkipuintia. Lisäksi kanavalta näet Formula 2 ja Formula 3- sarjojen startit.

Nyt C More Sport tarjoushinnalla vuodeksi!
Älä jää lähtöviivalle itkemään, vaan hanki C More Sport vuodeksi tarjoushintaan 24,95/kk (norm. 29,95/kk). Kun teet vuoden tilauksen saat kaupan päälle käyttöösi C More -suoratoisto-palvelun urheilusisällöt! Tilauksen voit tehdä Palvelukeskuksen kautta ja kanavat aukeavat käyttöösi heti.

Tiesithän, että Palvelukeskuksen kautta pystyt myös tilaamaan haluamasi C More -kanavapaketin mihin vuorokauden aikaan tahansa vaikka vain kuukaudeksi kerrallaan.

C Moren urheilukanavilla on joka kuukausi runsas kattaus maailman parasta urheilua!

Kaapelikatkon korjaustyöt suoritettu

By Häiriötiedotteet

Pyhäjärvellä ja Kiuruvedellä vaikuttanut kaapelikatko saatiin korjattua ripeästi ja yhteydet olivat taas kunnossa eilen illalla noin klo 23. Kiitos hitsariporukalle nopeasta toiminnasta!

Mikäli yhteys ei lähde itsestään toimimaan, käytä päätelaite virrattomana noin minuutin ajan ja käynnistä uudelleen.

Kaapelikatko

By Häiriötiedotteet

Kaapelikatkon vuoksi yhteydet Pyhäjärven kaakkoisosissa sekä Kiuruvedellä ovat poikki. Korjaustoimet ovat käynnissä ja tiedotamme korjauksen etenemisestä kun saamme arvion aikataulusta.
Pahoittelemme häiriötä.

Päivitys klo 16:32 . Alustavan arvion mukaan yhteydet saataneen kuntoon jo tämän päivän aikana.

Internetyhteyden ongelmien vianselvitys

By Vinkit

Palvelusopimuksessa kerrottu yhteysnopeus on teoreettinen paras mahdollinen nopeus yhteydelle. Todellisuudessa yhteysnopeuden vaihteluväli esimerkiksi 100M perusnetti- palvelulla voi olla n. 50Mbps -150 Mbps välillä riippuen tavasta, jolla yhteyttä käytetään (ethernet /wlan). Mikäli yhteyden toiminnassa esiintyy häiriöitä ja hitautta, tarkista ensin valokuituverkon toiminta alla olevan kaavion mukaisesti.

 

Päätelaitetta uudelleen käynnistettäessä ota virtajohto pois seinästä ja anna laitteen olla virratta noin minuutin ajan, jotta laitteen sähkövaraus ja muisti ehtii tyhjentyä. Tämän jälkeen kytke virtajohto uudelleen. Power – ja Status-valojen pitäisi muuttua vihreäksi. Myös WAN-valon pitäisi syttyä merkiksi siitä, että PyhäNetin verkko toimii.

Päätelaite, joka on toimintakunnossa ja yhteydessä verkkoon.

Jos kuituverkko itsessään näyttäisi olevan kunnossa, mutta ongelmia esiintyy wlan-verkon puolella, voit etsiä ratkaisua seuraavan mallin mukaisesti:

Kokeile myös verkon uudelleen yhdistämistä. Sulje wlan vastaanottavasta laitteesta (esim. kännykästä) ja käynnistä se sen jälkeen uudelleen. Hae ja yhdistä tämän jälkeen langaton verkko.

Mikäli kyseessä on uuden liittymän käyttöönotto ja wlan ei toimi missään laitteessa, kokeile yhdistää kuitu päätelaitteen toiseen porttiin.

Päivitä päätelaitteeseen yhteydessä olevat laitteet aika ajoin. Myös vastaanottavat laitteet ja niiden tekniikka ovat yksi palanen toimivaa, häiriötöntä internetyhteyttä.

Epäillessäsi ongelmia internetyhteydessä on tärkeää ilmoittaa tästä tekniseen tukeemme vian aikana, jotta sen paikallistaminen on mahdollista. Seuraavan päivän aikana ko. vikaa ei saada tutkittua.